CELEROVÉ HRANOLKY
Celer je pro někoho postrachem v kuchyni nebo nepoživatelnou potravinou. Já vás chci tímto příspěvkem přesvědčit o opaku. Celer může být i chutný! Celer někdo dává do bramborového salátu či z něho dělá falešný tatarák. Já vám dneska přináším recept, lépe řečeno postup, jak si z celeru udělat hranolky!
1. Celer si očistěte a nakrájejte na proužky (hranolky).
2. Vložte do osoleného rostlinného oleje a osmažte je.
3. Smažte, smažte a zase smažte dozlatova.
4. Vyndejte a nechte okapat na papírovém ubrousku.
5. Dejte si je jako přílohu k masu nebo jen tak na chuť.
Možná se budete divit, ale celerové hranolky jsou opravdu chutné a já si je zamilovala! Tyhle hranolky si můžete dělat i při dietě. Jak je to možné? Přibírání na váze nezpůsobuje tuk, ale v případě bramborových hranolků je příčinou přibírání právě vysoký obsah škrobu. Takže celerové hranolky mají zelenou!
Co vy a celer? Máte nějaký osvědčený recept z celeru? Budu se těšit na vaše komentáře a snad se objeví i typ na dobrý recept.
PAPA
Doufám, že jsi použila olej řepkový, když už si tu zdravou zeleninu smažila! :D
OdpovědětVymazatŘepkový jsem ještě nezkoušela... on je zázračný?
VymazatDo kuchyně patří jen olej řepkový a olej olivový (ten hlavne pro studenou přípravu). Řepkový olej má nejlepší poměr omega 6 a omega 3 mastných kyselin. Mnohem lepší než slunečnicový olej. Takže pokud zdravá strava, tak olej řepkový ;)
VymazatDěkuji Eli, to budu muset probádat :-) Olivový olej máme jak pro studenou, tak i pro teplou přípravu.
VymazatPrávě jím bramborovou klasiku, ale ten celer mě moc zaujal. Mám ho ráda, ale jako hranolky jsem ho tedy ještě nezkoušela.
OdpovědětVymazatZkus to alespoň jednou a buď si je zamiluješ nebo ne :-)
Vymazat