středa 19. června 2013

TYP NA ZDRAVOU SNÍDANI
jáhlová kaše
Co potřebujeme:
jáhlové vločky (instantní)
sojové mléko
med
skořici
jablko
sušené švestky
mandle
PŘÍPRAVA:
Na jeden hrnek vloček jsou potřeba dva hrnky tekutiny. Na plotnu si dáme kastrůlek s vodou (2 hrnky) a čekáme, až se voda začne vařit. Pak přisypeme sojové mléko, aby se rozpustilo a jeden hrnek jáhlových vloček. Vaříme asi 3 minuty, vločky změknou a vznikne kaše. Kaši necháme vychladnout, než začneme přidávat ostatní suroviny a to z toho důvodu, abychom zbytečně nepřišli o vitamíny, které by se ve vařící kaši ztratily. 





Pak přidáme skořici, nakrájené švestky, oloupané mandle, nastrouhané jablko a osladíme asi 2 lžícemi medu. A máme hotovo.


Když se kaše vaří, pořád ji míchejte, začne hrozně moc bublat a kdybyste ji nemíchali, mohla by na vás vyprsknout a popálit.

Slupku z mandlí dostaneme jednoduše, když mandle spaříme nebo necháme chvilku projít varem, pak jde slupka krásně dolů. Mandle si dávejte třeba do bílého jogurtu, neutralizují totiž kyselost.

JÁHLOVÉ VLOČKY
Vločky kupujeme v Kauflandu, ale seženete je určitě i v Globusu nebo jiných obchodech. Je to loupané proso, bezlepková surovina, která se hodí na přípravu kaší, polévek nebo jako hlavní příloha k jídlu.
  • obsahují vysoké množství vlákniny, vysoké množství vitamínů skupiny B a minerálů, železa
  • vysoký obsah křemíku podporuje zdravý růst zubů, nehtů a vlasů
  • vysoký obsah fosforu pomáhá v prevenci a léčbě depresí a únavy
  • zlepšují metabolizmus a mají zahřívací účinek na organismus
  • nevytvářejí sliz, proto jsou vhodné pro ty, kdo trpí zahleňováním dýchacích cest
  • jsou vhodné při oslabení vaziva a při kožních onemocněních
  • podporují funkci ledvin

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře :-)