čtvrtek 13. června 2013

TYP NA ZDRAVOU SNÍDANI
  

CO POTŘEBUJEME:
ovesné vločky
sojové mléko
skořici
banán (jiné ovoce)
sirup z agáve (med)

Kdo má rád po ránu sladké, určitě zkuste ovesnou kaši, navíc - je to zdravé. Ovesné vločky, skořici a jakékoliv ovoce určitě koupíte kdekoliv. Sojové mléko Zajíc, nejlevněji pořídíte v lékárně Dr. Max cca 53,-Kč. A místo sirupu z agáve, který jsem dneska na přípravu snídaně použila, použijte med přímo od včeliček. Jinak ten sirup mamka kupovala ve slevě v Bille, jinak bychom ho doma taky neměli.

Vyváženost základních živin v naší stravě je:

CUKRY 55 -60 % (obiloviny, ovoce, zelenina, mléko, těstoviny, rýže)
TUKY 25 - 30% (ty jsou snad všude)
BÍLKOVINY 10 -15% (maso, ryby, vejce, mléko)

Dále dostatek vitamínů, minerálů a vody.

PŘÍPRAVA:
Do misky nasypte ovesné vločky a sojové mléko, zalijte vařící vodou a promíchejte. Sojového mléka dávám tolik, že tím překryju vločky, vody tolik, aby z toho nebyla polévka, ale kaše. Pak přidejte skořici, ta je dobrá na trávení, banán nakrájený na kostičky, oslaďte medem podle chuti a je to.


ZAJÍC - SOJOVÝ NÁPOJ NATURAL
Tohle sojové mléko můžete použít na přípravu kakaa, cereálních snídaní, pudinků, polévek, omáček, těsta nebo ho přidat do kávy a čaje. Je vhodný pro osoby intolerancí k laktóze, s bezlepkovou dietou.

BIO SIRUP Z AGÁVE:
Tento sirup vzniká odpařováním šťávy agáve rostoucí v mexické poušti. Je to přírodní sladidlo, které má méně kalorií a vyšší sladivost než bílý cukr, tudíž ho stačí málo. Použít ho můžete na ochucení kaší, müsli, jogurtů a dezertů.

DOBROU CHUŤ!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře :-)