sobota 15. června 2013

DOMÁCÍ PLEŤOVÁ MASKA

Co potřebujeme:
droždí
med

PŘÍPRAVA:
Velmi rychlá pleťová maska, kterou si každý udělá doma za pár minut. Do misky si rozdrolíme trochu droždí, opravdu jen trochu, max. čtvrtku té kostičky. Přidáme kapku medu, protože čím víc medu, tím víc vodovější bude maska. A teď jen promícháme a masku naneseme na obličej. Masku nechte působit cca 10 - 15 minut a pak smyjte vodou.



Já si masku nanáším prsty i na dekolt a záda, sice pak chodím asi čtvrt hodiny odhalená, nesmím si nikde sednout a opřít, ale najdu si nějakou jinou aktivitu, kterou zabiju čas při vstřebávání a zasychání masky.
Jediné, co by mohlo někomu vadit, je typická vůně droždí, mě to naštěstí nevadí a masku si dělám minimálně jednou do měsíce. Pleť je krásně hydratovaná a jemná, úplně září.

DROŽDÍ:
Droždí má blahodárné účinky nejen na organismus v podobě stravy, ale i na pleť v podobě např. této masky. Obsahuje riboflavin neboli vitamín B2 a niacin B3, oba dva vitamíny příznivě ovlivňují zdraví pokožky.
MED:
Med obsahuje vitamíny B, C, D, E, minerály a flavonoidy, které pomáhají chránit pleť před účinkem škodlivých volných radikálů. Navíc má med velmi dobré hydratační účinky.
 

Pro demostraci jsem se odhodlala vložit tuto fotku!
Takhle to vypadá , trochu jako blátíčko na obličeji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře :-)